Premiär för Pistachia i HelsingborgGrundaren till Tasty House, Hassan (se bild) har gått på ett nytt projekt i Helsingborg.
Färskpressade jucier, italiensk glass, varma nötter, godis och cocktails.
Idag, onsdagen den 30 september är det fantastiska erbjudanden till bra priser.
Kom och njut hos Pistachia, där du stannar för gott.

UPDATE: Första dagen hade Pistachia 6400 betalande kunder, kön spred sig utanför ända bort till Forex på andra sidan 7eleven. Varje dag kommer det dit folk som tar del utav denna nya smakupplevelse. Gör du det också, erbjudanden gäller till om med den 4 oktober.

Bild: HD.se 


Biopremiär för Michael Jackson´s film: "This is it" den 28 Oktober

Snart är det dags för biopremiär för filmen: This is it. Filmen är framtagen med hjälp av 100-tals timmar av inspelningar och intervjuer från repetitionerna till Michael Jacksons turné runt Storbrittanien. Anledningen till att vi lägger up det här redan nu är att filmen bara visas på duken i två veckor. Du kan köpa biljetterna redan den 27:e.  Trailern till filmen hittar du här
  


Bilden tagen från www.sf.se


Cardinal

Snart är det Cardinal igen, då är dags för oktoberfest.  
Fredagen den 2/10 är det studentfest på nattklubben, åldersgräns 18+.
Missa inte Helsingborgs populäraste nattklubb. Kvällen börjar kl 23 och varar till 04. Ses i dimman!


HIF - BK Häcken

Nu på söndag, 4 oktober klockan 15:00, är det dags för omgång 26 i årets Allsvenska. HIF tar emot gästande BK Häcken på Olympia och vi kommer säkerligen få se ett taggat HIF som vill ha revansch på BK Häcken efter 3-0 förlusten borta i våras.

Kom och stötta vårt kära HIF så dom tar tre härliga poäng och fortfarande har häng på den övre halvan i Allsvenskan.
Bild: hif.se


OV Helsingborg - Redbergslids IK

Nu på onsdag, 30/9, spelar OV Helsingborg sin andra hemmamatch för säsongen mot Redbergslids IK.
Efter en dålig start på årets säsong med två raka förluster så kommer det nog vara ett taggat OV som tar emot Redbergslids IK på Idrottens Hus.

Kom och stötta OV Helsingborg klockan 19:30 på IH.
Bonafide + Von Benzo den 24/10

Kom till The Tivoli och se två av Skånes bästa och mest omtalade rockband just nu, Bonafide + Von Benzo. Det kommer att bli en grymt bra kväll, så köp din biljett i god tid.

Bonafide
Von Benzo


Bild & Text: thetivoli.nu

Insläpp: 19.00
Börjar: 20.00
Åldersgräns: 13år
Förköp: 120kr
På Plats: 140kr


Teaterns väsen

En utställning om både stjärnornas och folkets teater. Uställningen innefattar kända namn som Ingmar Bergman, Nils Poppe, Max von Sydow och Margaretha Krook. Gå bakom kulisserna på teatern och upplev det som händer bakom och framför scenen. Träffa några av alla de personer och teaterhändelser i Helsingborgs Stadsteaters rika historia och ta del av skatter som funnits i teaterns förråd och arkiv. 
Utställningen pågår t o m 31 januari 2010.

För mer information gå in på www.dunkerskulturhus.se

 

Bild lånad här


Dodgeball turnering på sundspärlan!

Lagen skall bestå av 6-7 deltagare och alla måste vara minst 18 år. 

Två specialbyggda Dodgeballplaner kommer att riggas upp.Barerna är öppna hela dagen och servering av mat finns. På kvällen kommer Bo Kaspers Orkester spela, och givetvis kan ditt lag boka in sig mat- och konsertbiljetter till detta!

Pris per lag: 1200 kr

Anmäl dig till info@elitkonsult.se
Mer information: http://elitkonsult.se


Bild lånad här


This Vision Releasefest + Violet Elegy

This Vision har releasefest och Violet Elegy spelar på The Tivoli Lördagen den 17 oktober.

This Vision bildades 2007 av Christian Liedholm Hartmann, Marcus Lantz och Jon Mattsson. Medlemmarna som alla spelat i olika typer av rockband bestämde sej för flytta fokus från rockmusik till melankolisk, elektronisk pop.Med sig live har bandet, som numera är en duo, Emil Svensson på gitarr.


För drygt ett år sedan firade Violet Elegy sitt debutalbum ”The fashionistas” här på The Tivoli. Efter en intensiv period drog killarna sig tillbaka och filade på det kommande albumet, något som vi hoppas få en försmak av denna kväll.


Bild & Text: thetivoli.nu


Insläpp: 20.00
Börjar: 21.00
Ålderssgräns: 13 år
Pris på plats: 100kr
Inget för köp


Bilder från Filbornas inspark!


Bílder tagna från filbornaskolan.se


FC Helsingborg – IBK Dalen

När: 27 september, 16.00

Var: Idrottens Hus (hemmamatch)

Tre poäng hade inte varit fel, en bra start på en säsong är alltid bra. Och efter förlusten borta mot Caperio/Täby så hade det nog varit extra skönt att kamma hem tre poäng i årets första hemmamatch.


Bild: fch.nu


Sara Tavares, 25 september 19.30

Sara Tavares är en representant för en ny generation afro-européer som musicerar med en ny frihet och självständighet.

Hon var bara 16 år gammal när hon vann två av Portugal mest prestigefyllda Tv-sända musiktävlingar. Hon var ursprungligen känd som sångare och kompositör som skapat en stil influerad av gospel, funk och soul med hennes afrikanska musik i grunden. Hon är en begåvad samtida singer/songwriter, som på ett subtilt och ärligt sätt har lyckats att kombinera den nutida musiken med sina afrikanska rötter.Länktips!

Entré: 180 kr, Barn/Stud 110 kr, Kulturkortet 150 kr
Plats: Konsertsalen, Dunkers Kulturhus
För biljett: 042-10 74 00 eller Ticnet


Bild & Text: Dunkerskulturhus.se


HIF-AIK 24 september, Olympia 18.00

HIF-AIK nu på torsdag den 24 september. Omgång 24, Helsingborg ligger 7:a och AIK ligger 1:a. Viktig match för HIF om dem ska ha någon chans i toppen. Matchen spelas hemma på Olympia kl 18:00, förra gången lagen möttes i Allsvenskan vann HIF borta med 0-3. Kom och  supporta vårt hemmalag! 

TIPS! Stryktipset fyller 75 år. Det firar dem med att bjuda dig som har Spelkort på gratis inträde till alla Allsvenska matcher i september. Det finns 1 000 gratisbiljetter per match och först till kvarn gäller! Läs mer här!

Bild: Hif.seElitseriepremiär för OV, 23 september 19.30, Idrottens Hus

Elitserie premiär för handbollen, Olympic/Viking tar emot Ystad hemma den 23 september kl 19:30 på Idrottens hus. Åk och titta! OV behöver ditt stöd redan från början.

Helsingborgs Dagblad presenterar brödarna Andreas och Mattias Thynell i dagens tidning om deras stora ansvar inför säsongen men även om att dem slås om samma plats på planen. 
Lyssna på en intervju med storebrossan här!Bild: HD.se


Dead by April på The Tivoli!

Alla Dead by April fans, detta får ni inte missa! Fredagen den 25/9 kommer det svenska succé bandet till stan och rockar loss!

När var och hur?
The Tivoli
Insläpp: 19:30
Börjar: 20:00
Åldersgräns: 13 år
Biljettpris: 195 kr förköp och 215 på plats

Mer information här!


Bild: deadbyapril.com

Inspark på Filbornaskolan 24/9

Imorgon är det dags för INSPARK 2009 för Filbornas elever. På dagen kommer det bli aktiviteter nere i stan där ettorna kommer att få utstå en del pinsamheter... Kvällen kommer spenderas på Sundspärlan med middag och framträdanden. Efter middagen blir det disco men de äldre lär göra stan. Tivoli har hyrts och biljetter kan köpas av Bassem Sarris! Andra skolor är också välkomna att köpa. Ha en trevlig dag/kväll/natt!

Bilder från insparken kommer!Bygger om i boden

Ja, kära besökare! Ni märker säkert att vi håller på för fullt med att piffa till på hemsidan och förhoppningsvis så blir vi väl klara inom det närmsta.
Så ifall här någon gång skulle se rörigt ut osv så beror det på att vi gör om då och då.
Snart kommer det förhoppningsvis dyka upp några smarriga nyheter om olika event som ska inträffa i vår kära stad, Helsingborg. Men fram tills dess - ha tålamod!

MVH
hbg day and night

Välkomna till "Helsingborg Day and Night"

Vi är åtta ungdomar som har skapat denna blogg i samband med vårt projekt i UF-Företagarna. Vi kommer att skriva om alla slags event som händer i vår stad, Helsingborg. Allt ifrån musikspelningar, konstutställningar, uteliv och sportevenemang. Välkommna!

 Väder Helsingborg
RSS 2.0