Jul på Fredriksdal 4-6 December

Nu är det dag för jul på Fredriksdal. Kom och upplev en gammaldags jul!

På gårdarna är julstöket i full gång och ni får möjligheten uppleva julförberedelser och höra om traditioner från förr. Här stoppas det korv, stöps ljus och rullas senap.

Handla delikatesser till julbordet. Försäljare från hela Skåne kommer till Fredriksdal och visar upp och säljer mat och hantverk. I stadskvarteren blir det julskyltning i fönstren. Kika in hos urmakaren, frisören och det gamla apoteket Kärnan. I Hedströms affär finns karamellstrutar, sockertoppar och bokmärken precis som förr i tiden.

I herrgården är det dukat till fest. I år bjuder tidningsredaktionerna Femina, Allers trädgård och Mat och Vänner på botaniska julbord.

Det blir också dans kring granen, musik och besök av Helsingborg Lucia som kommer och sprider ljus och skönsång, som garanterat kommer uppskattats av alla barn. Besök och den Elsa Beskowinspirerade grangläntan med barnen för att pyssla och tillverka egna julklappar tillsammans med tomtemor och tomtefar. I stallet tar tomten i vanlig ordning emot barnens önskelistor.

Ta helst med kontanter eftersom inte alla försäljarna tar kort!

Öppettider:  4 december - 13-19
                      5 december - 11-19
                      6 december - 11-19

Obs! Förhöjd entré 120 krBilder tagna här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Väder Helsingborg
RSS 2.0